Гоце Делчев

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Ѓорѓи Николов Делчев, познат како Гоце Делчев (Кукуш4 февруари 1872 – Баница4 мај 1903)— македонски национален херој, учесник во македонското револуционерно движење, деец на Македонската револуционерна организацијаапостол и срцето на револуционерна Македонија, идеолог, организатор и водач на македонското револуционерно националноослободително движење кон крајот на XIX и почетокот на XX век.

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den